24 May 2024

Vier redenen om een waardering te schrijven

Vraag jij je wel eens af waarom je een waardering zou schrijven? Wij zetten de belangrijkste voordelen van het Waarderingsplatform op een rijtje.

Daniel Thomas 6 Nxemzbuq0 Unsplash

Vier redenen om een waardering te schrijven

Vraag jij je wel eens af waarom je een waardering zou schrijven? Wat is de meerwaarde van het Waarderingsplatform? En waarom is het belangrijk om jouw mening te delen? Wij zetten de belangrijkste voordelen van het Waarderingsplatform op een rijtje.

Jouw feedback kan zorgen voor dialoog en kwaliteitsverbetering

Jouw waardering levert nuttige feedback op. Dit kan een vertrekpunt zijn voor organisaties om aanpassingen te doen of de kwaliteit van hun zorg en ondersteuning te verbeteren. Zou je graag iets veranderen aan de infrastructuur? Of voel jij je voldoende betrokken? Schrijf het in je waardering.

De organisaties op het platform nemen vrijwillig deel aan het project en staan open voor feedback. Ze gaan graag aan de slag met de inhoud van de waarderingen. Jouw constructieve, nuttige feedback wordt geapprecieerd en kan écht voor verandering zorgen.

Je steekt de medewerkers een hart onder de riem

Het is fijn als feedback over iets wat voor jou beter kan voor dialoog zorgt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Heel wat mensen zijn simpelweg tevreden over hun zorg en ondersteuning. Denk aan een moeder die haar kind dagelijks met een gerust gevoel afzet bij de kinderopvang. Of een zoon die zijn vader ziet openbloeien in een nieuw woonzorgcentrum.

Ben jij tevreden over je zorg en ondersteuning? Schrijf dan een waardering. Zo steek je de medewerkers van je organisatie een hart onder de riem. Zij smijten zich dagelijks voor hun job en enkele woorden van appreciatie doen hen zichtbaar deugd.

Je werkt mee aan transparantie en openheid over de zorg en ondersteuning in Vlaanderen en Brussel

Het Waarderingsplatform wil transparantie en openheid binnen de zorgsector in Vlaanderen bevorderen. We willen de positieve verhalen én uitdagingen binnen de vier sectoren in kaart brengen. Jouw mening maakt dat mogelijk. Dankzij jouw waardering communiceren we open en transparant, zowel naar de brede bevolking als naar het beleid.

Je informeert en inspireert andere mensen die op zoek zijn naar zorg en ondersteuning

Je kan niet alleen waarderingen schrijven op het Waarderingsplatform, je kan ook waarderingen van anderen lezen. Mensen die op zoek zijn naar een kinderopvang, een woonzorgcentrum, een residentiële jeugdhulporganisatie of een organisatie voor de zorg en ondersteuning van personen met een handicap kunnen een kijkje nemen op deze website om een voorziening te kiezen die het beste bij hen past. Als je een waardering schrijft help je hen bij het maken van deze keuze. Jouw stemt maakt dus echt het verschil.

Foto © Daniel Thomas, Unsplash

Daniel Thomas 6 Nxemzbuq0 Unsplash

Ook interessant voor jou

Towfiqu Barbhuiya Ozubnc 6E2s Unsplash

De vijf meest gestelde vragen over het Waarderingsplatform beantwoord

05 June 2024

Laat je stem horen.

Schrijf een waardering