03 May 2024

Welkom bij het Waarderingsplatform!

Het waarderingsplatform, een nieuwe website van de Vlaamse overheid waarop mensen met een zorg- en ondersteuningsnood hun ervaringen met elkaar en de zorgverstrekker kunnen delen, is officieel gelanceerd. Welkom!

John Schnobrich 2Fpjlaymqta Unsplash

Welkom bij het Waarderingsplatform!

John Schnobrich 2Fpjlaymqta Unsplash

Het waarderingsplatform is een website waar mensen met een zorg- en ondersteuningsnood ervaringen met elkaar en de zorgverleners kunnen delen. Dit voor organisaties binnen vier sectoren: kinderopvang, ouderenzorg, jeugdhulp en personen met een handicap. Voor deze laatste sector gaat het zowel over de residentiële opvang als de dagopvang. 

Het platform wil de zorg en ondersteuning transparanter maken en bijdragen aan zowel de kwaliteit als de tevredenheid. Het operationeel beheer werd toegewezen aan een consortium, aangeduid door de Vlaamse overheid.

De testfase is officieel gestart. De komende twee jaar wordt het platform uitvoerig getest met een aantal organisaties met als doelstelling de werking te optimaliseren en de website gebruiksvriendelijker te maken. 58 organisaties bijten de spits af:

  • 13 organisaties binnen ouderenzorg
  • 21 organisaties binnen de kinderopvang
  • 24 organisaties binnen zorg en ondersteuning voor personen met een handicap

Interesse of vragen? Contacteer ons via contact@waarderingsplatform.be

 

Foto © John Schnobrich, Unsplash

Ook interessant voor jou

Towfiqu Barbhuiya Ozubnc 6E2s Unsplash

De vijf meest gestelde vragen over het Waarderingsplatform beantwoord

05 June 2024

Als organisatie deelnemen aan de pilootfase?

Schrijf je in voor het webinar