Hier kan elke oudere of persoon met een langdurige zorg- en ondersteuningsnood terecht voor wie thuiszorg niet volstaat.

Peep 5

Woonzorgcentrum

Een woonzorgcentrum biedt permanente opvang en verzorging aan ouderen en langdurig zieken als thuis zorg en ondersteuning krijgen niet meer kan.

Peep 6

Bekijk organisaties ouderenzorg voor

Op zoek naar een ander soort zorg of ondersteuning?

Kinderopvang

Baby’s en peuters kunnen in de kinderopvang terecht wanneer hun ouders opvang nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze werken of een opleiding volgen. Kinderbegeleiders ondersteunen de kinderen om te spelen en te ontdekken samen met andere kinderen.

Jeugdhulp

Opgroeien. Soms gaat alles vanzelf, soms loopt het stroef. Als kinderen, jongeren en hun omgeving het moeilijk hebben, kunnen ze beroep doen op jeugdhulp. Dat gaat van advies en ondersteuning tot begeleiding, opvang of hulp. Oplossingen op maat die je samen vindt, werken het best.

Zorg en ondersteuning voor personen met een handicap

De sector personen met een handicap biedt de nodige zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking om hun levenskwaliteit te verbeteren en hen te helpen een zelfstandig leven te leiden. Sommige diensten zijn rechtstreeks toegankelijk, voor andere moet er een aanvraag ingediend worden. Bovendien zijn sommige organisaties gericht op minderjarigen en andere op meerderjarigen.

Deel je ervaring. Zo help je anderen om de juiste zorg en ondersteuning op maat te vinden

Schrijf een waardering