De piloot van het waarderingsplatform beperkt zich tot de voorzieningen binnen de sectoren van ouderenzorg, kinderopvang, jeugdhulp en personen met een handicap. Bovendien werd er voor de piloot een selectie gemaakt van types voorzieningen per sector. Ontdek de sectoren en voorzieningen hieronder.

Onze sectoren

Ouderenzorg

Hier kan elke oudere of persoon met een langdurige zorg- en ondersteuningsnood terecht voor wie thuiszorg niet volstaat.

Kinderopvang

Baby’s en peuters kunnen in de kinderopvang terecht wanneer hun ouders opvang nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze werken of een opleiding volgen. Kinderbegeleiders ondersteunen de kinderen om te spelen en te ontdekken samen met andere kinderen.

Jeugdhulp

Opgroeien. Soms gaat alles vanzelf, soms loopt het stroef. Als kinderen, jongeren en hun omgeving het moeilijk hebben, kunnen ze beroep doen op jeugdhulp. Dat gaat van advies en ondersteuning tot begeleiding, opvang of hulp. Oplossingen op maat die je samen vindt, werken het best.

Zorg en ondersteuning voor personen met een handicap

De sector personen met een handicap biedt de nodige zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking om hun levenskwaliteit te verbeteren en hen te helpen een zelfstandig leven te leiden. Sommige diensten zijn rechtstreeks toegankelijk, voor andere moet er een aanvraag ingediend worden. Bovendien zijn sommige organisaties gericht op minderjarigen en andere op meerderjarigen.

Peep Group