Zorg en ondersteuning voor personen met een handicap

Het VAPH is het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, een agentschap van de Vlaamse overheid. Het VAPH streeft naar een zo groot mogelijke autonomie en levenskwaliteit voor mensen met een handicap. Waarderingen kunnen enkel worden ingegevens voor onderstaande type voorzieningen.
Alt tekst

Kortverblijf

Kortverblijf is kortdurend verblijf of woonondersteuning. Het gaat om een overnachting, mogelijks aangevuld met ondersteuning 's avonds, in de ochtend of overdag. Kortverblijf kan rechtstreeks toegankelijke hulp zijn of met het PAB of PVB ingekocht worden.

Woonondersteuning / verblijf

Deze ondersteuningsvorm voorziet personen met een handicap van begeleiding en permanentie in groep 's avonds, 's nachts en 's ochtends en dit gedurende een aantal nachten per week of een hele week. Hiertoe dient een aanvraag te worden ingediend.
Alt tekst Alt tekst

Bekijk VAPH voor

Op zoek naar een ander soort zorg?

Jeugdhulp

Opgroeien. Soms gaat alles vanzelf. Soms loopt het stroef. Als kinderen, jongeren en hun context het moeilijk hebben, kunnen ze een beroep doen op jeugdhulo voor advies, ondersteuning en begeleiding.

Kinderopvang

Baby’s en peuters kunnen in de kinderopvang terecht bijvoorbeeld wanneer hun ouders werken of een opleiding volgen. Kinderbegeleiders ondersteunen de kinderen om te spelen en te ontdekken, samen met andere kinderen.

Ouderenzorg

Waardeer een woonzorgvoorziening. Elke oudere of persoon met een langdurige zorg- en ondersteuningsnood, waarvoor thuiszorg niet volstaat, kan hier terecht.

Deel je ervaring en help anderen om de juiste zorg en ondersteuning op maat te vinden

Schrijf een waardering