Zorg en ondersteuning voor personen met een handicap

De sector personen met een handicap biedt de nodige zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking om hun levenskwaliteit te verbeteren en hen te helpen een zelfstandig leven te leiden. Sommige diensten zijn rechtstreeks toegankelijk, voor andere moet er een aanvraag ingediend worden. Bovendien zijn sommige organisaties gericht op minderjarigen en andere op meerderjarigen.

Peep 13

Wonen en (kort)verblijf

Woonondersteuning of verblijf is begeleiding en permanentie in groep 's ochtends, 's avonds en 's nachts en dit gedurende een aantal nachten per week of een hele week. Bij kortverblijf gaat het om één of enkele overnachting(en), eventueel aangevuld met ondersteuning in de ochtend, overdag of 's avonds. 

Dagopvang

Bij dagopvang of dagondersteuning gaat het om personen met een handicap die in groep worden opgevangen of samen activiteiten doen.

Peep 8 Peep 9

Bekijk organisaties personen met handicap voor

Op zoek naar een ander soort zorg of ondersteuning?

Ouderenzorg

Hier kan elke oudere of persoon met een langdurige zorg- en ondersteuningsnood terecht voor wie thuiszorg niet volstaat.

Kinderopvang

Baby’s en peuters kunnen in de kinderopvang terecht wanneer hun ouders opvang nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze werken of een opleiding volgen. Kinderbegeleiders ondersteunen de kinderen om te spelen en te ontdekken samen met andere kinderen.

Jeugdhulp

Opgroeien. Soms gaat alles vanzelf, soms loopt het stroef. Als kinderen, jongeren en hun omgeving het moeilijk hebben, kunnen ze beroep doen op jeugdhulp. Dat gaat van advies en ondersteuning tot begeleiding, opvang of hulp. Oplossingen op maat die je samen vindt, werken het best.

Deel je ervaring. Zo help je anderen om de juiste zorg en ondersteuning op maat te vinden

Schrijf een waardering